Kompromissen

Onyttig mat är ju så god! Hamburgare och pommes frittes, pizza, snabbmat, glass och kakor, chips och dips för fulla muggar… munnen börjar vattnas bara man tänker på det. Visst produceras det ju också massor med sopor, men dem tar vi hand om. Sopsorteringen blir den kompromiss som lättar det dåliga samvetet när man vet att man ätit det man inte borde – man tar ju i alla fall hand om miljön när man är igång. Det är bra att man tar ansvar för sig själv och sin omgivning genom att se till att det man äger inte har en negativ påverkan på miljön – även om det handlar om något så självklart som valet av värmepumpar. Eko Energi AB:s värmepumpar är bäst i test – kanske dags att kolla upp dem när du börjar fundera på att byta?

Miljön inte bara utomhusVärmepumpar

När man tänker på miljön brukar man oftast tänka på att vara ute i naturen, omgiven av grönska och livslevande djur, och det vill vi ju gärna att nästkommande generation ska få ärva. Är det inte därför vi försöker tänka så “grönt” som möjligt? Men miljön inomhus är minst lika viktig – barn har rätt till ett sunt och stabilt hem att växa upp i. Luftvärmepumpar kontrollerar ju den fysiska miljön – så att det inte blir alltför kallt på vintern, utan att hemmet blir en tillflykt från väder och vind. Frånluftvärmepumpar är då den enklaste modellen – Eko Energi AB kan förse dig med en modell som anpassar sig till just din familjs behov. Men ibland hotas barnens hälsa av en helt annan fara.

Rädda barnen från sockerfällan

Hur har du det? Hur ser hälsomiljön ut hemma hos dig? Som vuxna förstår vi vilken påverkan onyttig mat har på vår hälsa, och försöker därför i de flesta fall minska ätandet lite. Men barn upplever saker och ting annorlunda – det finns risk för att de utvecklar en ohälsosam syn på onyttig mat. Då bör du som förälder:

〈 Se till så att barnet får bra och näringsrik mat.
〈 Hjälpa barnet att utveckla bra matvanor.
〈 Främja matglädjen i din familj.
〈 Belöna barnet med tid, uppmärksamhet och kärlek, i stället för med ohälsosamma snacks.
〈 Testa nya recept! Det finns massor med hälsosamma rätter i väntan på att du ska pröva dem. Låt barnen få vara med på äventyret och leta efter recept som de vill smaka på!