Förändringen

Man är en matfantast. Mat är det viktigaste i livet. När kan man då behöva hyra en maskin? När mathyllorna blivit för få. När golvet i matsalen blivit matt och repat och när trädgården där ute kräver extra arbete. För att äta hälsosamt behöver omgivningen stödja ett hälsosamt liv. Därför måste allting fungera, därmed ständigt repareras. Om du letar ett bra ställe som erbjuder uthyrning av maskiner så kan du kolla in på Vallåkra Lantmannaaffär butik online: http://maskinuthyrning.vallakra.net/. Kolla gärna på vad de erbjuder för maskinuthyrning och kanske andra redskap som kan hjälpa dig att behålla en hälsoinriktad omgivning för dig och din familj.

När man äter bra men sitter dåligtUthyrning av borrmaskiner

Ergonomi är kedjat till bra mat och god hälsa. Hur vi bor och lever har en direkt påverkan på hur vår kropp reagerar på den mat vi äter. Visst mår vi bra av att äta mycket grönsaker och mindre skadligt fett. Vi mår också bra av att sitta i bekväma stolar vid matbordet som inte ger oss ont i ryggen. Rätt höjd på köksbänkar är också en viktig ergonomisk faktor. Det gör det lättare att laga och äta den mat som gör oss väl på insidan. En del personer har bestämt sig för att renovera och bygga om eftersom de inte tål att arbeta dagligen vid en låg köksbänk längre. Och visst! Vem vill tortera sig hukad över hackad lök minst en timme om dagen?

Förändringen

Om du bestämt dig för att förändra på din omgivning, så hyr gärna rätt maskiner och anlita bra hjälp för att få ett bra resultat. Tänk på vilka områden av ditt hem eller arbetsplats som skulle behöva en renovering för att bli mer ergonomiskt, enkelt och lagom för din livsstil. Tänk på dessa principer när du väljer möbler, köksredskap och/eller ska renovera om i hemmet. Det ska vara rätt:

 • Höjd
 • Form
 • Material
 • Storlek

Magen full med smarrig mat

Mat. Detta underbart smaskiga ämne som ger oss människor så mycket glädje, ångest och allt annat mellan himmel och jord. Man måste såklart äta. Det vet vi alla. Men mat kan ju vara så mycket mer än det. Det går att njuta av den på sätt som man kan njuta av få andra saker. Vad som är favoriträtten varierar kraftigt människor emellan. Det beror väldigt mycket på hur ens bakgrund ser ut. Var man är uppvuxen, vad som var festmat när man var liten och så vidare. Men också vad man ofta åt hemma och vad ens föräldrar visade extra uppskattning för på den gamla goda tiden. Vissa uppskattar en hemmalagad måltid mer än något annat. Oavsett om det är en slottsstek med svartvinbärsgelé och kokt potatis, eller en riktigt flottig Hawaii-pizza med massa ananas. Andra tycker det är lyxigare än lyxigast att beställa hem mat, eller kanske ännu bättre, att gå ut och äta. Då slipper man tänka ut vad man ska äta själv. Det finns listat på en meny. Man behöver inte heller handla hem ingredienserna. Ingen tvingar en att laga maten. Till och med disken tas om hand om av någon annan.
I Skåne finns fina Karlaby Kro AB där man kan ta in för en helg med ”bortalagad” mat. De passar också om du är sugen på att ordna konferens i Skåne på slott. De har nämligen både konferenslokaler, spa och alltså möjlighet att ordna en grym konferens. Hör av dig direkt till Karlaby Kro för mer information.

Snabb eller långsamKonferens

Vilken mat som är godast, snabb eller långsam, är upp till var och en och beror också på personliga preferenser. Till snabbmat räknas de gamla vanliga: hamburgare, pizza, pommes och sådant där. Långsam mat blir dock allt mer populär. Nu gillar folk att låta mat lagas länge. Man har inga problem att vänta på pulled pork, högrevsgrytor, soppor och grönsaker som marinerats i dagar.

Våra favoriträtter

Det finns flera saker som man verkligen kan räkna till våra favoriträtter här i landet. Några av dessa listas nedan, utan inbördes ordning ska nämnas:

 • Tacos
 • Köttfärssås och spagetti
 • Köttbullar
 • Pizza
 • Lasagne
 • Pannkakor
 • Pasta med sås
 • Grillad kyckling
 • Falukorv

Res som en frisk person

Visst njuter man av att resa med kompisarna. Åka till okända platser – kanske en strand – eller kanske åka genom hela landet och campa, eller rent av åka utomlands. Faktiskt så är resor en del av ett hälsosamt liv. Hur så? Jo, för att det minskar fysisk och mental stress. Att göra något annorlunda då och då är som en god efterrätt efter måltiden. Hur kan man resa många som grupp? Ja, du kan ju hyra buss i Göteborg med pris du gillar hos Hisinge Buss AB. Och du kan välja bland bussar och olika busspris för att åka på en flera dagars resa med allihop.

Ät bra medans du reserSydbuss

När man är på semester brukar man glömma sina goda matvanor. Men har du hyrt en buss kan du ta med dig det mesta av den mat du brukar äta. I alla fall tilltugg och frukostar. Vad kan man ta med sig? På långa resor, speciellt om man är många, så är det ändå viktigt att äta bra och gott. Det finns många val, du kan ladda matförrådet med mackor, hälsosamma snacks, ost och skinka (gärna rökt) som inte förstörs utanför kylskåpet. Ta med mycket frukt! Frukten ger energi med naturligt socker och förser kroppen med vätska under resan. Att äta hälsosamt måste inte vara så svårt, det finns många recept online. Googla efter hälsosamma recept och tips så kan du komma på många sätt att hålla dig frisk och hälsosam före, under och efter resan.

Hyra bussTa dig tid att förbättra matvanorna

Vi lever hektiska liv. Du kanske tycker att det inte finns tillräckligt med tid för att förbättra vissa matvanor och att leva hälsosammare för att det inte finns tillräckligt med tid för att köpa färska varor och laga maten själv. Att köpa halvfärdig eller helt färdig mat är mycket enklare! Det händer också att man glömmer att äta på bestämda tider. Det tycker inte magen alls om, och inte hälsan heller för den delen. Så det är bra att du vet att det finns tid för att äta bra. Det gäller bara att organisera sig. Om du tar hand om din diet och komplimenterar denna med bra rutiner kommer du må mycket bättre. Hur bra matvanor kommer att förändra ditt liv:

〈 Mindre stress
〈 Mer energi
〈 Mer kraft
〈 Bättre relationer med familj och vänner

Kompromissen

Onyttig mat är ju så god! Hamburgare och pommes frittes, pizza, snabbmat, glass och kakor, chips och dips för fulla muggar… munnen börjar vattnas bara man tänker på det. Visst produceras det ju också massor med sopor, men dem tar vi hand om. Sopsorteringen blir den kompromiss som lättar det dåliga samvetet när man vet att man ätit det man inte borde – man tar ju i alla fall hand om miljön när man är igång. Det är bra att man tar ansvar för sig själv och sin omgivning genom att se till att det man äger inte har en negativ påverkan på miljön – även om det handlar om något så självklart som valet av värmepumpar. Eko Energi AB:s värmepumpar är bäst i test – kanske dags att kolla upp dem när du börjar fundera på att byta?

Miljön inte bara utomhusVärmepumpar

När man tänker på miljön brukar man oftast tänka på att vara ute i naturen, omgiven av grönska och livslevande djur, och det vill vi ju gärna att nästkommande generation ska få ärva. Är det inte därför vi försöker tänka så “grönt” som möjligt? Men miljön inomhus är minst lika viktig – barn har rätt till ett sunt och stabilt hem att växa upp i. Luftvärmepumpar kontrollerar ju den fysiska miljön – så att det inte blir alltför kallt på vintern, utan att hemmet blir en tillflykt från väder och vind. Frånluftvärmepumpar är då den enklaste modellen – Eko Energi AB kan förse dig med en modell som anpassar sig till just din familjs behov. Men ibland hotas barnens hälsa av en helt annan fara.

Rädda barnen från sockerfällan

Hur har du det? Hur ser hälsomiljön ut hemma hos dig? Som vuxna förstår vi vilken påverkan onyttig mat har på vår hälsa, och försöker därför i de flesta fall minska ätandet lite. Men barn upplever saker och ting annorlunda – det finns risk för att de utvecklar en ohälsosam syn på onyttig mat. Då bör du som förälder:

〈 Se till så att barnet får bra och näringsrik mat.
〈 Hjälpa barnet att utveckla bra matvanor.
〈 Främja matglädjen i din familj.
〈 Belöna barnet med tid, uppmärksamhet och kärlek, i stället för med ohälsosamma snacks.
〈 Testa nya recept! Det finns massor med hälsosamma rätter i väntan på att du ska pröva dem. Låt barnen få vara med på äventyret och leta efter recept som de vill smaka på!

Bättre vibbar på annan plats

Ibland känns det bara inte rätt. Vi människor har ofta en magkänsla som inte bör ignoreras. Även de som påstår att de fattar alla beslut utan att lyssna på magen, måste ibland erkänna sig besegrade. Det är helt enkelt skönare att gå genom livet i balans med magens inställning. En viktig sådan grej som måste kännas rätt är ens boende. Oavsett hur man inreder så fattas något. Oavsett hur många nya saker man köper så stämmer inte själva känslan. Då är det dags att lyssna på själen och kroppen. Det är hög tid att se sig om efter ett nytt boende. Denna jakt går lättast om man anlitar en duktig mäklare som kan hjälpa till med alla detaljer. I Simrishamn finns BF Österlenmäklaren. Det är en grym fastighetsbyrå som kan ordna med både köp av din nya bostad och försäljning av den gamla. Kontakta dem för mer information om bostadsförsäljning via BF.

Innan du packar väskanWTC

Innan du kontaktar mäklare och bestämmer datum för flytt, så finns det några saker du kan göra. Det handlar om att ge sitt hem en sista chans innan man flyr skutan. Till exempel kan man ta in en expert på feng shui. Kanske handlar det bara om att energin som flyter genom huset inte är optimal. Ibland kan det bli stor skillnad om man flyttar på en soffa eller hänger en ny tavla på en annan plats.
Om feng shui inte hjälper så ringer du en professionell städfirma istället. Då kommer ett gäng rengöringsexperter hem till dig med hela arsenalen av städutrustning. Ibland är det smuts, damm och grus som måste ut för att man ska må bättre hemma. Kanske kan du till och med behöva slänga ut sådant som är trasigt eller inte används längre. En ordentlig rensning gör underverk.

MäklareLyckad försäljning

Om du ändå kommer fram till att en försäljning är det enda rätta, så gäller ett par enkla grejer som grundregler. Försök att följa de flesta här nedanför. Du kommer att tacka dig själv i slutändan. Alltså, när huset eller lägenheten ligger ute till försäljning så gäller följande:

• Städa ordentligt
• Ta bort onödigt krafs
• Lyssna på mäklaren
• Sätt ett skäligt pris
• Annonsera ordentligt
• Ha inte bråttom

Välupplyst mat

Naturligtvis måste köttbullarna vara något sånär runda. Potatisen får inte lov att vara överkokt. De grillade sparrisarna med bacon kan inte vara brända, men måste fortfarande ha lite krispig yta. Drycken som serveras får inte lov att vara varm, förutom om det är kaffe eller te. Salladen behöver vara välansad och överöst med precis lagom mycket dressing. Men det är inte bara maten som behöver stämma för att man ska känna att ett restaurangbesök var lyckat. Större roll än man tror spelar nämligen stämningen. Och den bestäms till största delen av belysningen. Visst spelar även möbler, stolar, bord och servettringar en viss roll. Men inget ger känsla åt en krog som belysningen. Så du som funderar på att öppna restaurang, eller redan har en, bör inte snåla på lamporna.
I Kristianstad finns Comne Work AB som kan hjälpa dig med alla elinstallationer i Kristianstad. När proffsiga elektriker sköter elinstallationerna kan du vara säker på att det blir snyggt och säkert.

För stämningens skullElinstallationer

Att se den mat man är på väg att stoppa i munnen är viktigt. Men det är i princip inte den viktigaste anledningen till att ha lampor på sin restaurang. Det handlar mycket mer om stämningen. Man vill att människor ska trivas. De som tycker att det är mysigt på krogen kommer mer troligt stanna längre. Och stannar de längre så beställer de mer. Så undvik lysrör och en enstaka plafond i en stor lokal om du vill ha gäster som trivs. Satsa istället på många små ljuskällor. Det faller sig ofta naturligt vad som funkar i just din lokal.

De unika ljuskällorna

Man kan naturligtvis komma billigt undan, eller så kommer man inte undan alls. Och måste lägga massvis med pengar på belysningen. Det är helt upp till var och en. Men i många fall kan det verkligen löna sig att tänka till lite. Istället för att handla en massa standardlampor i vit plast från världens billigaste möbelvaruhus, så finns det andra lösningar. Man kan helt enkelt tänka lite utanför boxen som det heter:

• Punktbelysning är underskattat
• Även byggvaruhus brukar ha cool belysning
• Ljusslingor är ofta både prisvärt och mysigt
• Ta hjälp av en proffsig ljusdesigner om du inte har någon koll alls

Energi in och energi ut

Alla vet hur man bantar. Det handlar om kalorier in och kalorier ut. Men de som älskar god mat kan ha svårt att begränsa sig hela tiden. Då är ett bra alternativ att försöka göra av med lite extra energi de där dagarna. Kanske kan trädgårdsarbete vara ett bra alternativ? Eller så ger du dig in i snickeribranschen och försöker bygga något? I trakterna kring Simrishamn ligger JHL. Det är en affär som bland annat säljer byggvaror. Här kan man också hjälpa dig med allt som hör till trädgård och trädgårdsarbete.

Måtta är det rätta ordetButiken i Simrishamn

Allting med måtta. Det är så experterna brukar säga. Naturligtvis är det lättare sagt än gjort, särskilt när det kommer till olika beroende. Det är svårt att be en drogmissbrukare att ta måttligt med heroin. Lika svårt är det för en alkoholist att bara dricka måttligt. Det är liksom inte det livet går ut på för de som har ett problem.
Men om man antar att det inte har gått så långt än, så borde det vara okej att be en som gillar god mat att hålla igen lite ibland. Man behöver kanske inte äta trerätters varje dag. Finns det en möjlighet att begränsa intaget av kalorier vissa dagar så blir det mycket lättare att hålla vikten. Men det är en balansgång, absolut. Det är lätt att vågen tippar över och förhållandet till mat blir ansträngt. Ett sådant är svårt att reparera.
Så det bästa är om man redan från början håller sig till att njuta av livets goda ibland. Kanske är det också bra att göra det i sällskap av vänner. Då slipper man ångesten som kommer när man äter ensam. För många är det i alla fall en sanning.

Projekt som nybörjaren också klarar

Det kan vara bra att börja småskaligt. Alla har inte talang och de som har talang måste också öva. Man bör alltså inte sätta igång och bygga ett vitrinskåp det första man gör. Det finns andra, lättare, projekt man kan börja på. Här är några exempel på sådana:

• Bord
• Stol
• Bänk
• Enkel hylla
• Låda
• Leksaksfigur
• Lådbil
• Kista

Smidigt fungerande maskineri

Prestation är att göra saker och ting rätt. Effektivitet är att göra rätt saker och ting.
Både när det gäller det vi får i oss och det vi använder den energin vi får av maten till, vill vi gärna få ut det mesta av vår tid och våra pengar. När det gäller mat har vi nu för tiden tillgång till så mycket mer information än folk förr i tiden, och detsamma gäller arbetsmöjligheter, life hacks och tips för att optimisera ditt och datt. Det gäller bara att hitta rätt sida på webben så har man all information till hands – till exempel du som letar efter lediga lokaler för ditt nya företag i Helsingborg kan här läsa mer om World Trade Center, och du som vill ändra din kost behöver bara slå in ett par sökord i Google så hittar du rakt dit du ska.

Det tar tid att bli effektivhyresgäster hos World Trade center

Men den tiden är mödan lönt. Du som arbetar långa timmar på ett kontor, till exempel, vill förstås att den mat du äter ska maxa din hjärnkapacitet utan att bidra till ohälsosam fetma. Om du tar dig tid att leta upp befintlig information idag, kan du redan nu starta en hälsosammare livsstil, men om du skjuter upp det på brist av tid kommer du bara att försämra din livskvalitet. Googla ”mat för hjärnan”, så kommer du att få tillgång till smidigt korta artiklar som förklarar varför hjärnan behöver karbohydrater och vad du ska äta för att få tillgång till dessa. Det tar inte mer än fem minuter att läsa, och det är lätt att komma ihåg vid nästa shoppingtur. Passa på när du sitter på tunnelbanan – så har du redan brukat din tid på ett effektivare sätt!

kontorslokalMaxa din prestation med bra inredning

Har du nu hyrt en lokal på World Trade Center och ska börja arbeta där bör du först se till så att du trivs i din nya omgivning, och det fixar du med snygg inredning.

• Läs på om färgpsykologi, och välj den färg som hjälper dig med just ditt jobb.
• Välj ett par tåliga gröna växter för att få in lite natur.
• Se till att lokalen har bra ljuskällor – inte bara taklampan – ty ljuset gör oss piggare och gladare och hjälper oss att må bättre och prestera mera.
• Läs på om Mozart-effekten – och välj ett par klassiska låtar att spela i bakgrunden.

Miljösmart mat lockar kunder

Dagens restaurangkunder blir allt kräsnare. Det handlar inte bara om att servera god mat. Man bör också ha vacker inredning. Krögare som vill ha många kunder måste tänka på porslinet de använder. De behöver dessutom ha rätt tvål på toaletten och rätt krukväxter i fönsterkarmarna.
En annan stor grej är miljön. Detta tänk måste också finnas med i princip alla sammanhang. Många restaurangägare satsar stort på ekologisk mat. De ser till att försöka använda sig av närproducerat så gott det går. Men nu är det dags att ta det hela till nästa nivå. Genom att använda solenergi för att försörja restaurangen med el, lockar man till sig de riktiga miljöfantasterna. Solel är det nya svarta och som verkande inom service-branschen absolut kan ta till sig. Med hjälp av solceller och solpaneler på taket av restaurangen, lagas plötsligt maten med grön energi. Gari Ecopower heter ett företag som kan hjälpa dig med detta. Att ordna solceller hos Gariecopower är lättare än de flesta tror. Ta kontakt med dem idag för mer information om företaget och deras tjänster.

Ett soligt steg in i framtidenSolkraft i Malmö

Det låter troligtvis komplicerat att börja använda sig av solkraft. Och naturligtvis är det inget som man gör i en handvändning. Med det sagt, så är det faktiskt lättare än vad många tror. Det gäller bara att förlita sig på proffsen. Förr bara tio år sen så lönade det sig knappt att installera solceller på taket. Men det är nu nya tider. Den teknik som används idag är i princip likvärdig med annan energi. Det finns alltså väldigt få orsaker att inte göra miljön den här tjänsten.

Andra sätt att vara snäll mot miljön

Det är inte bara solceller på taket som kan göra underverk för miljön. Även du som inte har möjlighet att installera den nya energin på ditt hus, kan dra ditt strå till stacken. Här följer några enkla exempel på saker som gör skillnad:

• Sopsortera
• Köp matvaror med rätt märkning
• Använd rätt belysning och var noga med att slå av lampor om de inte behövs
• Ta till vara på maten – kasta inget!

Hylla det som gör livet gott

Man ska inte skämmas över att bli lycklig av mat. Det pratas så mycket nu för tiden om måtta hit och måtta dit. Men faktum är att man inte alltid måste tänka på att njuta med måtta. Ibland är det härligt att bara koppla loss och njuta. Och god mat kan verkligen hjälpa en rejält på den vägen. Den riktigt matintresserade kanske till och med bestämmer sig för att dra ihop andra som är sugna på smaskigt käk. Att ordna en matfestival är en riktigt bra idé. Hos World Trade Center i Lund hittar du lediga lokaler. Där finns garanterat något som passar dig och dina syften. Prata med World Trade Center för mer information.

Från glass till varm chokladWorld Trade center

Mångfald är roligast när det vankas matfestival. Kanske väljer ni att ha en särskild inriktning på tillställningen. Men då kan man ändå erbjuda olika varianter inom det temat. Om ni till exempel satsar på en festival med glasstema, kan man variera sig så gott det går. Kanske bjuder man in utställare som ordnar kall glass och varm glass och salt glass och så vidare. Då får man ändå mycket olika sorters ”mat”.
Man kan också ha med föreläsare som pratar om olika områden. Kanske kan man också bjuda in någon som är rolig. Det gäller ju att hålla stämningen uppe, trots att besökarna såklart kan välja själv vem de vill lyssna på.
Men naturligtvis, att smaka olika sorters mat är ju det viktigaste på en matfestival. Så att satsa på massor av olika mat är ett säkert kort.

Koll på arrangemanget

Det kräver en hel del jobb att ordna en lyckad matfestival. Man kan inte förvänta sig att få koll på läget på bara några veckor. Tvärtom, krävs det mycket tid. Men om man jobbar metodiskt och ordentligt från början, så är det absolut ingen omöjlighet att lyckas med sitt arrangemang. Här är några allmänna tips på hur man fixar en lyckad tillställning:

• Börja planera i tid – inget stressar mer än tidspress
• Delegera mer – ta hjälp av vänner och bekanta, ingen klarar allt ensam
• Bestäm en ungefärlig budget redan från början
• Boka de stora grejerna så fort som möjligt, så kan ni jobba utifrån det sen